سیمان نفوذگر و کریستال شونده

محتوای اختصاصی خدمات

ماده  آب بند کننده ، نفوذگر و کریستال شونده  Nano Cx800 بر پایه سیمان بوده  و جهت آببندی و محافظت سازه ها  و خنثی کردن فشارهای مثبت و منفی در برابر آب و مواد شیمیایی و مخرب در هر نوع سازه بتنی بکار می رود .

 

مکانیزم تاثیر نفوذگر :

پودر نفوذگر و کریستال شونده در اثر مخلوط شدن با آب دو فاز مایع وجامد در کنار هم تشکیل می دهد .
فاز مایع در واقع محلول مواد شیمیایی فعال نفوذگر در آب است و فاز جامد از موادی تشکیل شده که چسبندگی عالی با بتن داشته ودر واقع حفاظت کامل بتن در برابر طیف وسیعی از مواد شیمیایی را به عهده دارد .
مواد فعال نفوذگر که درآب حل می شوند همراه با آب ودر اثر فشار اسمز به داخل لوله های موئینه بتن در تمام جهات مکیده می شود وهر کجا که آب نفوذ کند این مواد فعال نیز به داخل جان بتن نفوذ می کند .
واکنش این مواد فعال با آب اکسیدهای فلزی داخل بتن (خصوصا اکسید کلسیم که به حد وفور در بتن موجود است ) کریستالهای نا محلول سفید رنگ وسوزنی شکل را ایجاد می کند که به مرور رشد کرده وتمام حفره های داخل بتن وترکهای حاصل ازجمع شدگی را کاملا پرکرده وبدین ترتیب بتن را کاملا آببندی ,مقاوم وخشک می کند .
این فرایند در جهت فشار آب یا جهت مخالف فشار آب صورت می گیرد . در صورت فقدان آب مجدد فعال شده وبا تجدید کریستال سازی، به تکمیل عمل آببندی در اعماق بتن ادامه می دهند . این کریستالها در عمق یک متری از سطح بتن نیز مشاهده واندازه گیری شده ومواد تشکیل دهنده نفوذگر  تماما غیر آلی (معدنی ) بوده وبا بتن، آجر، ملات و سنگ صد درصد هماهنگی دارند .

ویژگیها :

← نفوذگر در اثر واکنش با اجزاء بتن، خود جزئی ازبتن می شود و توده ای مقاوم وبادوام تشکیل می دهد .از این رو اثر آن بر بتن را نباید با اثر یک روکش ساده چسبیده به بتن یا روکش پلاستیک مجزی از بتن (ممبرین ) اشتباه کرد .
← نفوذگر به عمق بتن نفوذ می کند وتمام لوله های موئینه بتن وترکهای حاصل ازجمع شدگی را پر و آببند می کند .
← نفوذگر را می توان از سمت مثبت یا منفی اجراء کرد.
← خواص آببندی نفوذگر ونیز مقاومت بتن اجراء شده با نفوذگر دربرابر عوامل خورنده شیمیایی کاملا حفظ می شود حتی اگر لایه نفوذگر اجراشده در سطح بتن زخمی یا کنده شود .
← نفوذگر کاملا در برابر فشار هیدرو استاتیکی بالا مقاومت می کند
← در مجموع از ممبرین هیدرولیتیک یا سیستم پانل رسی موثرتر و ارزانتر است اجرای آن ساده و از این رو دستمزد اجرای نفوذگر پایین است
← مقاومت فشاری بتن را بالا میبرد
← در محل درزها کنده پاره یا سوراخ نمی شود
← در هنگام پر سازی از پشت نیاز به قرار دادن مش فولادی یا سیمی و دیگر روشهای حفاظتی ندارد
← ترکها را تا ضخامت ۴ میلیمتر پر و آببند می کند در این مورد عملکرد نفوذگر بسیار بیشتر از پوشاندن یا پل زدن بر روی ترکهای موئی یا ترکهای حاصل از جمع شدن می باشد
← به بتن اجازه تنفس می دهد و از جمع شدن بخار آب جلوگیری کرده و بتن را کاملا خشک می کند
← بتن را در برابر مواد شیمیایی مقاوم می سازد . تماس دائم بتن با محلول شیمیایی در محدوده ۱۱-۳ ph= به علاوه بتن را در برابر عوامل مخربی مانند سیکل گرما و سرما , آبهای مخرب زیرزمینی , آب دریا , کربناتها , کلرایدها , سولفاتها و نیتراتها محافظت می نماید
← در هنگام اجرا نیاز به خشک کردن کامل بتن نمی باشد چون بر روی بتن مرطوب نیز قابل اجراست
← با خشکاندن کامل بتن , آب اطراف میلگردهای داخل بتن را نیز کاملا خشک می کند و بدین ترتیب از پوسیدگی و زنگ زدن میلگرد جلوگیری می کندغیر سمی است
← کاربرد آن در مخازن ذخیره آب از نظر بهداشتی کاملا مورد تائید است
← نیاز به زمان کیورینگ طولانی ندارد . ( مگر در آب و هوای فوق العاده داغ و رطوبت کم محیط )

موارد استفاده از نفوذگر :

بطور کلی در مورد هر سازه بتنی که نیاز به آببندی و مقاومت در برابر عوامل شیمیایی و نیز ترمیم ترکهای موئی داشته باشد می توان از نفوذ گر و ملات ترمیم کننده استفاده کرد :
← مخازن نگهداری آب ٫ کلاریفاییرها و مخازن نگهداری املاح فریک ٫ مخازن تصفیه خانه( سازه های بتنی) آب و فاضلاب ٫ لوله های بتنی خطوط انشعاب و انتقال اب و فاضلاب
← سدها و نیروگاه های هسته ای و آبی
← سازه های دریائی نظیر اسکله ها ٫ شمعها ٫ آکواریومهای بتنی
← تونلهای راه و تونلهای زیرزمینی مترو و مجتمع های مسکونی یا اداری جهت تاسیسات
← تاسیسات پتروشیمی : برجهای خنک کننده و مخازن بتنی آنها ٫ برجهای در معرض مواد شیمیائی خورنده و ….
← انبارها ٫زیر زمین های بتنی جهت نگهداری مواد غذائی و ….
← فونداسیونها ٫ پله ها ٫ پارکینگها ٫ کانالها ٫ تیرهای بتنی چراغ برق ٫ جداول بتنی ٫ خیابانها و نیز سازه های فرودگاهی
← تاسیسات بتنی ارتشی نظیر تاسیسات مربوط به نیروی دریائی در بنادر ٫ تاسیسات نیروی هوائی و نیز زاغه های بتن جهت نگهداری مهمات که باید فاقد رطوبت و نشتی آب باشند
چند روز لازم باشد

خصوصیات ویژه :

۱- در اثر اختلاط با آب و اجرا بر سطح بتن مرطوب ٫ فاز مایع ان در اثر مکش لوله های موئینه بتن بداخل آن مکیده شده و دراثر ترکیب مواد (شیمیایی خاص نفوذگر با آب و با اجزاء بتن) خصوصا اکسید کلسیم و دیگر اکسیدهای موجود در بتن ( تشکیل ترکیبات کریستالی رشد یابنده و سوزنی شکل می دهد )که رشد مداوم این کریستالها به مرور باعث انسداد کامل حفره های موئین وترکهای حاصل از جمع شدگی می گردد . بدین ترتیب علاوه بر آببندی سطح بتن، کل توده بتن نیز آببند می شود .
۲- اگر سطح بتن دچار شکستگی یا تخریب شود یا لایه نفوذگر پس از ۲۸روز از سطح بتن تراشیده شود خواص ضد آب آن از بین نمی رود وسازه کماکان آببند باقی خواهد ماند.
۳- ازهردوسمت مثبت یا منفی وبرروی بتن نو یا کهنه قابل اجراست.
۴ –جهت اجرا نیازی به خشک کردن سطح بتن نیست وبروی بتن سبز ( مرطوب ) اجرا می شود.
۵ – برروی فشارهیدرواستاتیک بالا کاملا مقاوم است.
۶ – از تخریب بتن در اثر تکرار سیکل ذوب و یخ جلوگیری می کند.
۷- در برابر تهاجم بسیاری ازمواد شیمیایی خورنده نظیر اسیدها وبازها (ph=3-12) ، املاح ( کلرایدها، سولفاتها، نیتراتها وغیره) آب دریا، حلالهای شیمیایی ونفتی پاک کننده ها کاملا مقاوم است .

۸- از نفوذ کلیه یونها ی خورنده بداخل سازه بتنی جلوگیری می کند. نفوذ یون کلراید بداخل بتن بخصوص وقتیکه غلظت آن در کنارمیلگرد داخل بتن به بیش از ppm500 می رسد از ایجاد پوشش محافظ ( هیدروکسید کلسیم ) در اطراف میلگردجلوگیری می کند وباعث خوردگی الکترولیتیک میلگرد می شود . استفاده از نفوذگر باعث می شود که غلظت یون کلر در اطراف میلگرد هیچگاه به حد فوق نرسد وبدین ترتیب باعث نوعی حفاظت کاتودیک میلگرد درون توده بتن شود .

۹- از جنس بتن وهماهنگ با آن بوده وتابش نور خورشید با تغییرات دما وفشار باعث کنده شدن ان از  سطح بتن نمی گردد.

۱۰- مازاد نفوذگر در توده بتن، وقتیکه بتن خشک وآببند می شود، بصورت غیر فعال باقی می ماند. به مجرد رسیدن اب به ان مجددا فعال شده وعمل کریستال سازی و آببندی را ادامه می دهد. به علت همین خاصیت، ترکهایی را که بعدا در توده بتن اتفاق می افتد (تا قطر۴/۰ میلیمتر) آ ببند می کند.

۱۱- خطر کنده، پاره یا سوراخ شدن منتقی است که مزیت عمده ای نسبت به دیگر روشهاست.
۱۲- در هنگام پرسازی پشت سازه یا هنگام قرار دادن میلگرد یا شبکه سیمی یا روشهای معمول دیگر خطری آنرا تهدید نمی کندودر نتیجه نیازی به حفاظت ندارد.
۱۳- به بتن اجازه تنفس می دهد و بدین طریق به خشک شدن آن کمک می کند .
۱۴- اجراء آن از روشهای دیگر آسانتر است اغلب یکبار با قلم مو یا اسپری اجراء می شود و مادام العمر سطح اجراء شده را محافظت می کند. میزان مصرف آن با توجه به وضعیت خورندگی محیط می تواند بین ۵/۱ تا ۲ کیلوگرم بر هر متر مربع تغییر کند
۱۵- مقاومت فشاری را حدود ۵/۵ درصد افزایش می دهد .
۱۶- تجربه نشان داده است که میکروسیلیس باعث افزایش قابل توجه مقاومت فشاری بتن شده و نفوذپذیری بتن را در برابر اب تاحد زیادی کاهش می دهد . از طرف دیگر میکروسیلیس باعث تردی و شکنندگی سازه شده ومقاومت ان دربرابر ضربه کاهش را می دهد . علاوه براین، با مرور زمان خواص آببندی ومقاومت شیمیایی بتن میکروسیلیسی کاهش یافته ونهایتا سازه ومیلگرد درون آن دچار خوردگی می شود . درمکانهایی که حفظ خواص ارزشمند میکروسیلیس ضروری باشد میتوان با استفاده از پوشش نفوذگر در سطح بتن میکروسیلیسی، نقاط ضعف آن را کاهش داد یا بکلی از بین برد .
۱۷- غیر سمی و فاقد حلال است. در نتیجه خطر مسمومیت کارگران یا آتش سوزی منتفی است.
۱۸- باعث آلودگی آب شرب نمی شود ومورد تائید سازمانهای حفظ محیط زیست است.

مشخصات فیزیکی شیمیایی:

← حالت فیزیکی: پودر
← وزن مخصوص:k gr /cm309/1
← رنگ: خاکستری
← PH: 13-11
← یون کلر: ندارد
← استاندارد ها :
← بر اساس استاندارد Type B,C and G ASTM C-494 و BS 5075 Part 1
 

میزان مصرف:

میزان مصرف بستگی به وضعیت سطح دارد. بطورمتوسط ۵/۱ کیلوگرم نفوذگر به ازاء هر متر مربع سطح کافی است. در مکانهایی که بیشتر درمعرض نشتی و هجوم آب قرار دارند خصوصا خوردگی مربوط به املاح آب دریا، ویا سطوح ناهموار و پر تخلخل این نسبت می تواند تا حدود ۲ کیلوگرم بر متر مربع افزایش یابد.

نحوه مصرف ونکات ضروری:

قبل از اجرای نفوذگر آماده سازی سطح کار باید انجام شود:
۱- سطح بتنی نباید کثیف باشد. درصورت وجود چربی ( از قالب ) یا وجود گرد وغبار با استفاده از آب داغ سطح رابشوئید.
۲- سطح بتنی نباید صاف وصیقلی باشد. در صورت صیقلی بودن با استفاده ازبرس سیمی یا وسایل دیگر سطح را بطور یکنواخت برس زده ومضرس نمائید وسپس با آب بشوئید تا حفره های بتن کاملا باز شود ونفوذ گر بهتر عمل کند.
۳- جهت از بین بردن صافی سطح بتن علاوه بر برس سیمی میتوان از واترجت با فشار مناسب، سند پلاست خشک یا تر استفاده نمود . روشهای شیمیایی نظیر استفاده از محلول رقیق اسید موریاتیک ۲% یا اسید استیک ۲% نیز میتوان مورد استفاده قرار گیرد ولی بهر حال قبل از اجرای نفوذگر باید سطح را با آب شرب کاملا شستشو داد .
۴- مدتی قبل از اجرای نفوذگر سطح مورد نظر را کاملا خیس نمائید تا لایه های داخلی بتن نیز رطوبت کافی داشته باشد و جهت حداکثر مکش کاتالیزورهای موجود در نفوذگر ، سطح بایستی مرطوب وعاری از قطرات آب باشد .
۵- میزان موادی که در عرض ۳۵ دقیقه می توانید مصرف نمائید توسط پیمانه ای تمیز وفاقد چربی وغیره بداخل ظرفی تمیز (پلاستیکی یا فلزی) منتقل نمائید . سپس با پیمانه ای دیگر نسبت لازم آب شرب به آن اضافه نمائید وتوسط میله یا چوبی تمیز ویا درصورت امکان وترجیحا با دریل برقی مخلوط را به هم بزنید تا یکنواخت شده ونظیر رنگ لاتکس قوام یابد . درهنگام اجراء نیز گاهگاهی مخلوط را بهم بزنید .
توجه: در هنگام ساختن مخلوط همیشه آب را به نفوذگراضافه نمائید نه برعکس.
۶- اجراء توسط قلمو: ۲ قسمت حجمی اب دربرابر ۵ قسمت حجمی نفوذگر. و اجراء توسط پاشش با استفاده از پمپ ۳ قسمت حجمی آب در برابر ۵ قسمت حجمی نفوذگر
۷- بجز در مکانهایی که هوا فوق العاده داغ ورطوبت خیلی کم است .نفوذگر نیازی به کیورینگ ندارد .در شرایط حاد یاد شده کیورینگ را بمجرد اینکه پوشش نفوذگربه اندازه کافی سخت شد بطوریکه در اثر پاشش ملایم آب از سطح کار کنده نشود باید آغاز کرد . در بسیاری از شرایط کافیست سطوح پوشش داده شده را در روز اول و در سه نوبت به ملایمت مرطوب نمود . درآب وهوای فوق العاده گرم ممکن است پاشش آب در چند نوبت در روز وبه مدت